Welkom bij Berkel Milieu

Berkel Milieu verzorgt in opdracht van de gemeenten Bronckhorst, Brummen, Doesburg, Lochem en Zutphen het afvalbeheer en adviseert over de toekomstige ontwikkeling en inrichting daarvan. Wij werken nauw samen met Circulus BV, dat hetzelfde doet voor de gemeenten Apeldoorn, Deventer en Epe. Circulus en Berkel Milieu zijn overheidsbedrijven.

Wat afvalbeheer inhoudt
Ons verzorgingsgebied heeft in totaal 436.000 inwoners. Voor deze inwoners verzorgen wij de inzameling en verwerking van al het huishoudelijk afval. Het gaat daarbij niet alleen om de lediging van de grijze, groene en ondergrondse containers, maar ook om de inzameling en verwerking van onder meer papier, kunststof, glas, chemisch afval, snoeiafval en grof huishoudelijk afval. Daarnaast beheren wij de milieustraten in deze gemeenten, verzorgen wij de straatreiniging en doen aan de bestrijding van gladheid en ongedierte.

Afvalvrij.nl. We maken van afval geschiedenis
Samen met de aangesloten gemeenten streven Berkel Milieu en Circulus naar een afvalloze maatschappij in 2030: afvalvrij.nl. Want afval past niet in een duurzame samenleving.

 

We helpen burgers daarom hun restafval verder te verminderen en nog beter hun afval te scheiden. Dit doen we bijvoorbeeld met tips en adviezen op deze website en op www.afvalvrij.nl.

 

Preventie leidt tot een zuiniger omgang met grondstoffen; hergebruik zorgt ervoor dat afval weer grondstof wordt. Zo gaan we verspilling van grondstoffen en energie tegen en dragen we bij aan verduurzaming. Ook voor het klimaat is dat goed. 

Dankzij afvalscheiding en -verwerking is afval in de toekomst geen afval meer, maar grondstof voor nieuwe producten. En over 20 jaar wordt Ól het afval hergebruikt.
Dan bestaat afval echt niet meer. Kijk hier voor meer informatie.

 

Berkel Milieu

Boggelderenk 3
7207 BW Zutphen

Locatie op kaart

(0575) 545 646

http://www.afvalvrijjaarverslag.nl/_blank
/froggame/index.html
Denk aan je toekomst, maak van afval geschiedenis!
Circulus-Berkel op Google+
Circulus Berkel Milieu Circulus Berkel Milieu